Wat kunnen wij?

Onderhoud

Jedi kan alle merken auto’s onderhouden volgens de fabrieksspecificaties. Wij zijn hiervoor aangesloten bij Bosch Car Injections Systems. Voor de merken waarin wij expert zijn beschikken wij over de nieuwste ODIS fabrieksapparatuur, waarmee wij diagnose kunnen stellen en uit kunnen lezen. Tevens beschikken wij over een online verbinding met de fabriek voor het programmeren en coderen van bijvoorbeeld sleutels.

Reparatie

Wanneer het nu een elektronische storing betreft of het vervangen van remblokken. Voor alles reparaties kunt u bij Jedi terecht en natuurlijk weer voor alle merken!

Uitlijnen

Bij het uitlijnen van de auto wordt er gecontroleerd of de ophanging waar de voorwielen aan bevestigt zitten in de juiste stand staan. In deze ophanging zitten dan ook verstelpunten om de ophanging met speciale apparatuur en de juiste afstelgegevens (per auto verschillend) in de juiste positie te plaatsen. Deze positie wordt dan ook vanaf verschillende richtingen bijgesteld. Al deze richtingen hebben een benaming. Zo heb je de camber, caster en de toe / uitspoor. Deze afstellingen te samen moeten er voor zorgen dat de wielen op de juiste manier onder de auto staan. Autos worden uitgelijnd als bijvoorbeeld de banden verkeerd afslijten of dat er bijvoorbeeld na een aanrijding onderdelen van de ophanging beschadigd of vervangen zijn.

Op de beide vestigingen van Jedi beschikken wij over uitlijn-apparatuur. In Almere zelfs in een vaste opstelling met ook de mogelijkheid om na ruitvervanging de cruise control te kalibreren.

Ruit vervangen en pit reparatie

In onze werkplaatsen kunnen wij ook uw ruit vervangen en pit reparaties verzorgen. Ook voor de meeste verzekeringsmaatschappijen mogen wij dit uitvoeren. Informeer bij onze medewerkers. Ook voor de Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) hebben wij de systemen. Volgens de richtlijnen van de autofabrikanten moeten namelijk bijna alle bestuurdersassistentiesystemen gekalibreerd worden na een voorruitvervanging.

Versnellingsbak spoelen

Ook een versnellingsbak heeft onderhoud nodig, net als de motor van de auto. Om de draaiende delen in een automatische versnellingsbak te smeren en te koelen zit er ATF-olie (Automatic Transmission Fluid) in de versnellingsbak. Door interne vervuiling, slijtage, vocht en verouderen van olie raakt de ATF-olie langzaam vervuilt en verliest het zijn werkende eigenschappen. Tevens is de olie nodig voor het smeren van de onderdelen bij het opbouwen van de druk. Spoelen van de automatische versnellingsbak is vooral geschikt voor preventief onderhoud gelijk aan een onderhoudsbeurt aan de motor. 


Door de versnellingsbak goed te onderhouden zijn de meeste versnellingsbak gerelateerde klachten (transmissie storing) te voorkomen. Veel klachten zijn met het spoelen en reinigen van de automatische versnellingsbak te verbeteren of te verhelpen maar daar kunnen wij helaas geen garantie op geven. Geef de automaatbak dus een spoelbeurt voordat zich een transmissie storing voordoet.


Schrijft de fabrikant geen verversing perioden voor? Dan adviseren wij, afhankelijk van het gebruik en de belasting van de automaatbak, de ATF-olie te laten spoelen om de 60 a 120.000 kilometer. Zo voorkomt u veel van de klachten. 

Aircoservice

Bij Jedi kunt u terecht voor alle soorten werkzaamheden aan uw airco, zoals:


- Aircocheck
Hierbij voeren wij een visuele controle uit. Tevens controleren wij de bediening en het pollenfilter. Daarnaast controleren wij de uitstroomtemperatuur van de airco met de buitentemperatuur.

- Airco geurbehandeling
Bij deze behandeling reinigen wij het airco- en het ventilatiesysteem.Wij gebruiken hiervoor Green XL. Dit is een aircoreiniger op probiotische basis, waardoor u geen giftige stoffen binnenkrijgt, welke wel in interieurverfrissers aanwezig zijn. Dat zijn ook geen reinigers, maar deze maskeren alleen de onaangename geur.

- Airco onderhoudsbeurt

Bij een airco onderhoudsbeurt voeren wij naast de punten bij de aircocheck ook de volgende werkzaamheden uit. Een druk- en lektest, het recyclen van het koudemiddel en het aanvullen van het koudemiddel. In verband met de milieubelasting voegen wij niet standaard fluor toe om een lekkage voortijdig te kunnen opsporen. Wij doen dit alleen wanneer er veel koudemiddelverlies is opgetreden of dat wij lekkagesporen hebben aangetroffen.


APK, de periodieke keuring van uw auto


De Algemene Periodieke Keuring (APK) is de wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.


Nieuwe auto’s die op benzine rijden moeten vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto’s die op diesel of LPG rijden moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks.


Nooit meer uw APK vergeten? Meld hier uw kenteken aan! of maak direct een afspraak voor uw APK.


 
 
 
 
 
 
 
-Oldtimers en APK

Auto’s die ouder zijn dan 30 jaar hoeven niet ieder jaar, maar slechts om de 2 jaar APK gekeurd te worden. Bent u in het bezit van een oldtimer van voor 1960 dan is uw auto zelfs geheel vrijgesteld van de keuringsplicht. De afloopdatum van de keuringsperiode staat op uw keuringsrapport.


- Eerder APK keuren, mag dat?

In sommige gevallen komt de keuringsdatum u misschien niet zo goed uit, bijvoorbeeld door een lang verblijf in het buitenland. Volgens de regelgeving mag u uw auto 2 maanden vr de einddatum ter keuring aanbieden bij een keuringsstation en bij goedkeuring wordt de oude datum met een jaar verlengd.


Wordt de auto twee maanden vr de afloop van de huidige periode opnieuw goedgekeurd, dan geldt de nieuwe periode dus voor 14 maanden (bij een jaarlijkse keuring). De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden. Wordt de APK te laat uitgevoerd, dan krijgt u een boete.
Ook APK keuringen verzorgt Jedi voor alle merken. Onze goed opgeleide monteurs zorgen dat u ook het komende jaar weer veilig de weg op kunt. Voor meer informatie over de verplichte APK en om op te zoeken wanneer uw auto aan een APK toe is, kijkt u op de website van de RDW.


- APK keuren bij Jedi

Voor onze vaste klanten bieden wij de APK-keuring aan voor een vaste-klanten tarief. Dit tarief geldt voor een personenwagen. Voor Bedrijfswagens en Campers geldt een ander tarief. Wanneer bij de keuring mocht blijken dat de auto moet worden afgekeurd, dan zullen wij de auto, met de info over de gebreken, digitaal afmelden bij het RDW. Wanneer u de auto meeneemt, dan mag u officieel niet meer rijden met de auto. Komt  u later voor een herkeuring, nadat u de auto zelf heeft gerepareerd, dan geldt vervolgens het normale APK-tarief. Vraag hiernaar bij onze service-adviseurs.


De APK keuring is GRATIS (behalve de wettelijke afmeldkosten) bij een grote onderhoudsbeurt.