Historie

De historie van familiebedrijf Jedi vindt haar oorsprong in 1964, als Autobedrijf Van Olst de deuren opent in Flevoland. Dit is meteen de start van een traditie in hoogwaardige service: een waardige behandeling voor iedere klant. Deze visie staat inmiddels al meer dan 50 jaar garant voor een loyale klantenkring. 

In 1980 opent Autobedrijf Jedi haar deuren in Almere. Deze stad is in die tijd net gebouwd; er zijn nauwelijks bedrijven, winkels of bewoners. De mensen die in die periode wel al in de polder wonen, weten dus al snel de weg naar Dick van Essen te vinden. Van Essen voelt als geen ander aan wat mensen willen: uiteraard veilig de weg op in een betrouwbare auto, maar daarnaast vooral service en klantgerichtheid. Vriendelijkheid en openheid. Jedi onderscheidt zich van andere bedrijven door de persoonlijke aanpak. Voor iedere klant wordt de tijd genomen. Op deze manier is het beste in te spelen op de specifieke behoeftes die klanten hebben met betrekking tot hun auto.

Derde generatie

Inmiddels is het familiebedrijf in zowel Almere en Zeewolde actief en timmert de derde generatie van de familie van Essen – van Olst hier hard aan de weg. Judith van Essen – van Olst en Dick van Essen gaven bij de (her-) opening van Almere in 2014 het stokje over aan dochter Esther en zoon Wil-Bert. Beiden kregen de normen en waarden van Jedi met de paplepel ingegoten, en als vanzelf zetten zij het werk van de vorige generaties in dezelfde lijn voort.


Ook deze generatie werkt met passie en enthousiasme om de normen en waarden hoog te houden waarmee het bedrijf groot is geworden. Betrouwbaarheid, service, kwaliteit, klantgerichtheid, vriendelijkheid, respect: allemaal speerpunten die de eerste twee generaties essentieel vonden, en die we ook nu hoog in het vaandel hebben. Een instelling waar Jedi voor blijft staan en die ook in de huidige tijd niet aan waarde heeft ingeboet. Hiermee is de continu´teit van Autobedrijf Jedi, ook in de toekomst, gewaarborgd en zorgen we ervoor dat u zorgeloos blijft rijden. Autorijdend Flevoland kan met een gerust hart alle auto-zaken aan Jedi toevertrouwen.


Wij heten wij u graag welkom in zowel Zeewolde als Almere, net zoals het u uitkomt. Wist u trouwens dat u – indien u dat wenst - bij ons rustig kunt wachten terwijl onze medewerkers met uw auto bezig zijn? Onder het genot van een lekker kopje koffie kunt u aan de leestafel plaatsnemen, terwijl wij uw auto weer rijklaar maken. Voor al onze klanten hebben we gratis WIFI beschikbaar, dus als u dat liever wilt, kunt u ondertussen ook gewoon verder werken.