Jedi Autobedrijf Audi Seat Skoda Volkswagen VW Almere
Foto van Wil-bert van Essen en Esther Graver leunend tegen Audi
Halloween Occasionshow bij Jedi
Foto van Pand van autobedrijf Jedi Zeewolde

apk1750APK, de periodieke keuring van uw auto

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is de wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. (klik hier voor uw rechten en plichten betreffende APK).

Nieuwe auto’s die op benzine rijden moeten vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto’s die op diesel of LPG rijden moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks.

Nooit meer uw APK vergeten? Meld hier uw kenteken aan! Of klik hier om direct een afspraak te maken voor uw APK?

Oldtimers en APK

Auto’s die ouder zijn dan 30 jaar hoeven niet ieder jaar, maar slechts om de 2 jaar APK gekeurd te worden. Bent u in het bezit van een oldtimer van voor 1960 dan is uw auto zelfs geheel vrijgesteld van de keuringsplicht. De afloopdatum van de keuringsperiode staat op uw keuringsrapport.

Eerder APK keuren, mag dat?

In sommige gevallen komt de keuringsdatum u misschien niet zo goed uit, bijvoorbeeld door een lang verblijf in het buitenland. Volgens de regelgeving mag u uw auto 2 maanden vóór de einddatum ter keuring aanbieden bij een keuringsstation en bij goedkeuring wordt de oude datum met een jaar verlengd.

Wordt de auto twee maanden vóór de afloop van de huidige periode opnieuw goedgekeurd, dan geldt de nieuwe periode dus voor 14 maanden (bij een jaarlijkse keuring). De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden. Wordt de APK te laat uitgevoerd, dan krijgt u een boete.

Ook APK keuringen verzorgt Jedi voor alle merken. Onze goed opgeleide monteurs zorgen dat u ook het komende jaar weer veilig de weg op kunt. Voor meer informatie over de verplichte APK en om op te zoeken wanneer uw auto aan de beurt is, kijkt u op de website van de RDW.

Afspraak maken voor APK >>

Autobedrijf Jedi is RDW erkend voor het uitvoeren van APK

*Dit geldt alleen bij de 1e keuring. Mocht uw auto worden afgekeurd en u laat het repareren niet uitvoeren bij Jedi, dan geldt voor de herkeuring het normale tarief.